Neurofeedback (ook wel EEG Biofeedback of Neurotherapie), is een trainingsmethode waarbij de hersengolven in real-time worden gecontroleerd en geregistreerd door een computer die de informatie gebruikt om de hersenen te trainen optimaal te laten functioneren. Door het plaatsen van sensoren op het hoofd wordt de hersenactiviteit gemeten en de elektrische activiteit weergegeven op een beeldscherm. De computer controleert de hersengolven terwijl u luistert naar uw favoriete muziek.

Het NeurOptimal® neurofeedback systeem informeert het brein over wat het zojuist gedaan heeft. Het werkt op het zelfhelend vermogen van het brein dat geactiveerd wordt door de feedback van de gespecialiseerde software. Onnodige/overbodige patronen, gewoontes, gedachten, stress e.d. kosten het lichaam veel onnodige energie. Middels het trainen van het brein, is het in staat om deze onnodig energiekostende patronen/gedachten e.d. ‘los te laten’. Hierdoor komt er ruimte voor zaken die wel nodig/nuttig zijn. Het brein wordt getraind om te leven in het Hier en Nu en niet in het verleden of in de toekomst. Dus niet in angsten, pijnen en verdriet. De stress-response wordt omgezet/losgelaten en de relaxatie-response is aanwezig. Door het los laten van het telkens opnieuw creëren van dat wat is geweest en er nu dus niet meer is (gedachten) wordt de aanwezige energie efficiënter ingezet voor het lichaam en hoeft het dus niet meer naar de oude patronen/gedachten te worden afgestaan.

Het doel van neurofeedback is om onderliggende oorzaken van klachten aan te pakken die vaak ook nog eens onbewust zijn. Middels neurofeedback wordt er getraind om de hersenfuncties te herstellen waar nodig en te optimaliseren. De NeurOptimal® neurofeedback traint de hersenen zo optimaal mogelijk te functioneren.

“Neurofeedback is a 100% non-invasive, drug-free, brain training system that helps the central nervous system (CNS) make the best use of your brain’s natural resources. NeurOptimal® is extremely powerful and effective. The U.S. Food and Drug Adminstration has approved neurofeedback for stress reduction and the American Pediatric Academy has endorsed neurofeedback as a “Level 1/Best Support” treatment for children with ADHD ”

Het is een bijzondere en ontspannende manier van het trainen van het brein zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. En de resultaten zijn absoluut bijzonder.

Neurofeed kan helpen bij veel klachten, lees er hier meer over.
Tevens kan neurofeedback uitstekend dienen als preventie-behandeling.